Лучена супа

Приготвена от три вида лук и поднесена със запечени филийки с кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
4 глави бял лук
2 стръка праз
6 скилидки чесън
1,5 л телешки бульон
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
50 мл зехтин
5–6 листа салвия
сол и черен пипер на вкус

за поднасяне:
3 питки
100 г овчи кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа

Червеният и белият лук се нарязват на жулиен. Празът се почиства и се нарязва на шайби, чесънът – на филийки.

 


2
Лучена супа 2

В касерола се загрява зехтинът и в него се слага чесънът, леко се запържва, накъсва се салвията, и се слагат всички видове лук. Похлупва се и се оставя да се готви на слаб огън.

 


3
Лучена супа 3

Когато лукът омекне, се маха капакът и се увеличава силата на огъня. След като зеленчуците се карамелизират, се налива бульонът. Оставя се да къкри 10–15 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и сос „Уорчестър”.

 


4
Лучена супа 4

4. Питките се нарязват на филийки, поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат на висока темепература на фурната, на грил програма, за 5 минути. Супата се сервира с филийките хляб.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: