Лучена супа с праз и топено сирене

Aпетитна супа със застройка от топено сирене и сметана, подправена с букет "Гарни"
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2-3 стръка праз
1 глава кромид лук
1 глава чесън
100 г топено сирене
100 мл готварска сметана
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
1 ч. л. настърган джинджифил
1 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче
черен пипер на вкус
4-5 стръка магданоз
2-3 стръка прясна мащерка


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа с праз и топено сирене
Главата чесън се изпича необелена в силно загрята фурна за около 20 минути.
2
Лучена супа с праз и топено сирене 2
Зехтинът и кравето масло се сгорещяват в тенджера, сипват се нарязаните надребно кромид и праз лук и се запържват за 3-4 минути.
3
Лучена супа с праз и топено сирене 3
След това се подправят с настъргания джинджифил, похлупват се и се задушават на слаб огън, докато се карамелизират (за 5-10 минути). Ако е необходимо, може да се долее малко топла вода.
4
Лучена супа с праз и топено сирене 4
Изпеченият чесън се обелва, скилидките се намачкват с помощта на по-широк нож и се добавят към лука.
5
Лучена супа с праз и топено сирене 5
Зеленчуците се заливат с 1-1 1/2 л гореща вода (или бульон), посоляват се, подправят се с черен пипер и къкрят 10-15 минути.
6
Лучена супа с праз и топено сирене 6
Готварската сметана се загрява в отделен съд, добавя се топеното сирене и се бърка, докато то се разтопи.
7
Лучена супа с праз и топено сирене 7
В застройката се наливат 1-2 черпака от бульона и се разбърква, за да се получи хомогенна смес. Супата се застройва и се разбърква.
8
Лучена супа с праз и топено сирене 8
Стръковете магданоз и мащерка се завързват с дълъг конец.
9
Лучена супа с праз и топено сирене 9
Букет "Гарни" се слага в тенджерата, като единият край на конеца остава извън нея. Супата се подправя с индийско орехче и къкри още 10 минути.
10
Лучена супа с праз и топено сирене 10
При сервиране порциите могат да се гарнират с клонки мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: