Лучена супа от арпаджик

Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2010
Лучена супа от арпаджик
 
Необходими продукти:
400 г арпаджик
50 г краве масло
70 мл зехтин
1 с. л. мед
½ кубче зеленчуков бульон
1–2 стръка мащерка
100 г кашкавал
2 филии хляб
2 с. л. сметана
2 с. л. нишесте
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Арпаджикът се почиства и се измива. Зехтинът се загрява в тенджерка и в него за около 5 минути се запържва нарязаният на филийки арпаджик. Добавят се маслото и медът и се разбърква енергично около минута. След това арпаджикът се задушава още 5 минути в около 600 мл вода.

2
Добавят се сметаната и нарязаната наситно мащерка и ако се налага, се доливат още 200 мл вода. Супата ври 5 минути, овкусява се със стритото кубче зеленчуков бульон и черен пипер, и накрая се сгъстява с разтвореното в 50 мл вода нишесте, което се долива на тънка струя към супата. Вари се още 1–2 минути и се дръпва от огъня.

3
Кашкавалът се разпределя върху двете филийки и се запича. Супата се сервира, като филийките с кашкавал се разделят на половината и във всяка купичка се слага по половин филийка, която се залива с топлата супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: