Лучена крем супа

Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2012
Лучена крем супа
 
Необходими продукти:
500 г лук
500 г праз
1 л пилешки бульон
200 мл готварска сметана
60 г краве масло
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за гризините
200 г бутертесто
1 яйце
сусам за поръсване
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучена крем супа

Лукът се нарязва на полумесеци, а празът на кръгчета. Запържват се в маслото, подправят се със сол, черен пипер и клончето розмарин и се задушават под капак за 5–10 минути.


2
Лучена крем супа 2

Розмаринът се отстранява и се налива бульонът. Оставя се да къкри още 10 минути.


3
Лучена крем супа 3

Слага се сметаната, пасира се и се прецежда.


4
Лучена крем супа 4

Бутертестото се нарязва на тънки дълги ленти.


5
Лучена крем супа 5

Те се завиват като спирали и се подреждат в тава.


6
Лучена крем супа 6

Намазват се с разбитото яйце, поръсват се със сусам и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, до златисто. Супата се поднася с топлите гризини.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2020
Много вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
страхотна е супата - готвя си я редовно
1.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2014
уникална супа се получи пробвате и Вие...аз добавих при сервиране и ситно нарязан магаданоз и тогава сервирах супата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: