Лучен наан със сирене и салса от манго

Източник: Бон Апети
Дата: 17.03.2005
Лучен наан със сирене и салса от манго
 
Необходими продукти:
1 глава лук
25 г масло
2 с. л. олио
1 манго (300 г)
1 зелена чушка
2-3 стръка пресен лук
4 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. смлян кориандър
захар по желание
150-200 г сирене за поръсване
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лучен наан със сирене и салса от манго
Наситненият лук се запържва на тих огън в маслото и олиото, докато се карамелизира.
2
Лучен наан със сирене и салса от манго 2
Брашното се омесва със солта и бакпулвера. Добавя се киселото мляко и се размесва. (Тестото трябва да е лепкаво.) Почива 10-15 минути, покрито.
3
Лучен наан със сирене и салса от манго 3
Отпочиналото брашно се разделя на 5 малки топки. Разточват се върху набрашнен плот. Изпичат се в сух тиган.
4
Лучен наан със сирене и салса от манго 4
В ситно нарязаното манго се наливат лимонов сок и зехтин, добавят се наситнените чушка и пресен лук, поръсва се с кориандър. Разбърква се.
5
Лучен наан със сирене и салса от манго 5
Изпечените наан се пекат в тава, като върху всяка се поставя карамелизиран лук и се поръсва със сирене. Пекат се отгоре в силно загрята фурна, докато сиренето се разтопи. Сервират се със салса от манго.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: