Лозови сарми за Бъдни вечер

Гост: Жорж Ганчев
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2008
Лозови сарми за Бъдни вечер
 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
1 глава лук
2 ч. ч. ориз
1/2 ч. ч. стафиди
1 к. ч. олио
2-3 с. л. доматено пюре
2 ч. л. кафе
1-2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми за Бъдни вечер
Лукът се нарязва наситно и се запържва в загрято олио 1 минута.
2
Лозови сарми за Бъдни вечер 2
Добавя се оризът и се пържи 2-3 минути.
3
Лозови сарми за Бъдни вечер 3
Слагат се стафидите и се поръсва с червен пипер, сол, кафе и чубрица.
4
Лозови сарми за Бъдни вечер 4
Плънката се разбърква с доматеното пюре и 2 ч. ч. вода. Оставя се да къкри на слаб огън.
5
Лозови сарми за Бъдни вечер 5
Завива се в лозови листа, като лъскавата страна на листата остава отвън, след което сармите се подреждат в гювеч.
6
Лозови сарми за Бъдни вечер 6
Поръсват се със сол, поливат се с олио и се покриват с два пръста вода. Отгоре се поставя чиния и гювечът се похлупва. Ястието се пече във фурна на 180 градуса около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: