Лозови сарми със сирене на скара

Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сирене
50 г орехови ядки
20 стерилизирани лозови листа
10-15 листа пресен риган (1/2 ч. л. сух)
1 зелена чушка
1 ч. л. червен пипер
2 щипки смлян кимион
1 водна чаша зехтин


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми със сирене на скара
Сиренето се натрошава в купа. Добавят се наситнените листа риган, смлените орехови ядки, червеният пипер, кимионът и нарязаната наситно чушка. Намачква се добре.
2
Лозови сарми със сирене на скара 2
Плънката се завива в лозовите листа, като се оформят сарми. Сармите се нареждат в дълбок съд. Заливат се със зехтин и се мариноват 2-3 часа.
3
Лозови сарми със сирене на скара 3
Маринованите сарми се пекат на скара около 2-3 минути, като се обръщат 2-3 пъти. След това се сервират.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: