Лозови сарми със сирене и сос от лешници

Предястие на скара с ароматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2011
Лозови сарми със сирене и сос от лешници
 
Необходими продукти:
300 г козе сирене
1 розов домат
1/2 ч. л. мащерка
30 мл зехтин
12 големи лозови листа

за соса:
50 г сурови лешници
2 с. л. бял балсамов оцет
6 с. л. салатен зехтин
1/2 връзка магданоз
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми със сирене и сос от лешници

Сиренето се нарязва на 6 плочки, а доматът на шайби.


2
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 2

Лозовите листа се застъпват два по два, намазват се със зехтин и в тях се поставя по едно парче сирене.


3
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 3

Отгоре се поръсва с мащерка и се слага по един резен домат.


4
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 4

Краищата на листата се завиват и се притискат плътно.


5
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 5

Пече се на скара от двете страни за по 1 минута.


6
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 6

Лешниците се намачкват в хаванче и се слагат в купа.


7
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 7

Магданозът се наситнява и се добавя към тях.


8
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 8

Слагат се балсамовият оцет, зехтинът, сол и пипер и се разбърква.


9
Лозови сарми със сирене и сос от лешници 9

Сиренето се подрежда в чиния и се залива с лешниковия сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: