Лозови сарми с леща и ориз

Една по-различна идея за Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа (800 г)
150 г бисерен ориз
150 г кафява леща
50 г сушени кайсии
100 мл олио
2 стръка праз
1 лимон
1/2 връзка магданоз
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. суха мента
1/8 ч. л. канела
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с леща и ориз
Лещата и оризът се сваряват до полуготовност.
2
Лозови сарми с леща и ориз 2
Празът се нарязва наситно и се задушава под капак в олиото и 200 мл вода, докато омекне.
3
Лозови сарми с леща и ориз 3
Прибавят се ментата, канелата, индийското орехче, нарязаните наситно кайсии и магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се и съдът се дърпа от огъня.
4
Лозови сарми с леща и ориз 4
Добавят се и отцедените ориз и леща, и се разбърква добре.
5
Лозови сарми с леща и ориз 5
От тази смес и лозовите листа се завиват малки сармички.
6
Лозови сарми с леща и ориз 6
Подреждат се в тенджера, заливат се с 1 л вода и сока от лимона. Посоляват се и се притискат с чиния. Готвят се около 40 минути на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: