Лозови сарми с бял сос

С богата плънка от телешко месо, ориз и сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
500 г смляно месо от телешки врат
120 г бисерен ориз
100 г краве сирене
700 мл пилешки бульон
60 мл олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус

за соса:
250 г кисело мляко
2 жълтъка
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. брашно
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с бял сос
Лукът и чесънът се накълцват и се запържват в загрятото олио. Когато омекнат, се сипва оризът, разбърква се и се готви 1–2 минути.
2
Лозови сарми с бял сос 2
Прибавят се доматеният концентрат и около 100 мл вода. Дърпа се от котлона. Смесва се с натрошеното сирене и каймата. Подправя се със сол и черен пипер.
3
Лозови сарми с бял сос 3
От плънката и лозовите листа се завиват малки стегнати сарми. Подреждат се плътно една до друга в тава и се заливат с пилешкия бульон.
4
Лозови сарми с бял сос 4
Тавата се покрива с алуминиево фолио. Сармите се пекат около 40 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
5
Лозови сарми с бял сос 5
Киселото мляко, солта, жълтъците, брашното и лимоновият сос се разбъркват и се загряват на умерен огън, докато сосът леко се сгъсти. Сармите се поднасят с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2020
Сармите са много вкусни, определено препоръчвам рецептата, само че аз ги направих със зелеви листа.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2019
Сосът нещо никак не ми допадна, но сармите станаха вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


302 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: