Лозенградски закуски

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Лозенградски закуски
Лозенградски закуски
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. свинска мас (мека)
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
сусам (за поръсване)

за плънката:
2 яйца
200 г сирене (натрошено)
чубрица
чубрица


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в 250 мл вода, заедно със захарта. Оставя се да шупне. В купа се пресява брашното и към него се прибавя солта. Маста и маята се изсипват при брашното. Омесва се меко и еластично тесто. (Аз не го оставих да втасва, тъй като бързах.)

2
Тестото се разделя на 2 части, като всяка се разточва на кора с дебелина от 0,5 см във формата на правоъгълник. Всяка кора се намазва с плънката, която се приготвя като се разбият яйцата и към тях се прибавят натрошеното сирене и чубрица на вкус. Плънката не трябва да бъде течна, а по-скоро с консистенция на крем сирене.
3
Тестото се навива на руло, което се нарязва на парчета по 7-8 см. Поставят се в тава с хартия за печене на дъното и се оставят на топло да втасат. След като удвоят обема си, се намазват с разбития жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се до готовност в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор). След изпичане се оставят да изстинат.


Съвет:
Стават много са хрупкави и могат да се приготвят от вечерта за сутрешна закуска.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: