Лопушка

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2004
Лопушка
 
Необходими продукти:
1/2 кг сушен лапад
1 глава лук
2 люти чушки
2 с. л. брашно
3–4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Лопушка
Лападът се нарязва и се потапя за 10 минути в гореща вода. В тенджера се кипва вода, прибавя се накиснатият лапад, посолява се и се вари около 15 минути.
2
Лопушка 2
Лукът се реже надребно, запържва се в сгорещеното олио до златисто и се слага при сварения лапад заедно лютите чушки.
3
Лопушка 3
Брашното се разтваря в малко вода и се добавя към ястието. Вари се още 3–4 минути, докато се уплътни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: