Лондонски квадрат

Обичан и познат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца (размер L)
300 г захар
100 г орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
250 г кисело мляко
125 г краве масло
350 г брашно
200 г шипков мармалад
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Лондонски квадрат
Едно яйце и два жълтъка (белтъците се запазват) се разбиват с 200 г от захарта, докато побелеят.
2
Лондонски квадрат 2
Към тях се слагат киселото мляко, предварително смесено със содата, разтопеното краве масло, брашното и ванилията.
3
Лондонски квадрат 3
В тава се слага хартия за печене, поставя се квадратна форма без дъно, стените се намазват с масло. Сипва се сместа и блатът се пече в загрята на 180 градуса с вентилатор за около 20 минути.
4
Лондонски квадрат 4
Орехите се наситняват. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар.
5
Лондонски квадрат 5
Готовият блат се маже с леко загрят в микровълнова фурна шипков мармалад, поръсва се с половината орехи, отгоре се слагат белтъците, по желание се правят декоративни шарки.
6
Лондонски квадрат 6
Поръсва се с останалите орехи, маха се хартията се печене и се запича на 150 градуса, докато кората стане хрупкава като целувка –около 30 минути.
7
Лондонски квадрат 7
Изважда се от фурната и още топъл се реже.
Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Това е един от любимите ми сладкиши.
20.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2014
става чудесен с 250г царевично брашно и 50г бяло,а вместо шипков мармалад - сладсо от дюли или боровинки
19.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
вкус и спомен от детството :) да си оближеш пръстите мм
18.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Това е дамски каприз и може да се сложи каквото сладко искате с цели плодове става уникално вкусно.След като е готов се яде след около 4-5ч за да може сладкото което сте сложили да попие в блата.Може и да не загрявате сладкото,а направо да го намажете върху блата ;-)))
17.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Вместо шипков мармалад аз използвах купено, доста гъсто, сливово сладко. Леко киселия му вкус направи сладкиша още по- хубав /според мен/.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: