Локумки с бяло вино

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 03.01.2015
Локумки с бяло вино
 
Необходими продукти:
за тестото:
1/2 ч. ч. свинска мас
3 ч. л. захар
4 и 1/2 ч. ч. брашно
1 и 1/2 ч. ч. бяло вино
1 щипка сол

за плънката:
300 г локум

за поръсване:
200 г пудра захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Локумки с бяло вино
Свинската мас (на стайна температура) се разбива със захарта на пухкав крем, добавя се виното - също на стайна температура.
2
Локумки с бяло вино 2
Замесва се меко тесто с брашното. Разделя се на 6 топки.
3
Локумки с бяло вино 3
Разточват се кори с дебелина 0,5 см или по-тънки, разрязват се на 8-12 парчета, във всяко се поставя локум и се завива на малки кифлички.
4
Локумки с бяло вино 4
Локумките се пекат в предварително загрята на 220 градуса фурна (върху хартия за печене), до порозовяване.
5
Локумки с бяло вино 5
Още топли се овалват в пудрата захар с ванилия. Добре е, да престоят поне 1 ден, преди да се консумират.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
Много твърди!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
трайни сладки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: