Локро от картофи с риба сом

Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг риба сом
600 г картофи
200 г стерилизирана царевица
50-80 г кашкавал
1 зелена чушка
1 яйце
1 дафинов лист
3 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
2 глави лук
40 г масло

за заливката:
3 стръка пресен лук
1 суха люта чушка
10 г краве масло
3 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Локро от картофи с риба сом
Двете глави лук се нарязват наситно, картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Лукът се запържва в предварително загрятото масло за около 3 минути. След това се оттегля от огъня и се поръсва с червен пипер.
2
Локро от картофи с риба сом 2
Добавят се нарязаните на кубчета картофи. Тенджерата се връща на котлона, наливат се 2 л гореща вода, посолява се и се кипва. След това се оставя да къкри 5 минути.
3
Локро от картофи с риба сом 3
Рибата се нарязва на 4-5 парчета, които се завиват в тензух. Полученото вързопче се слага в тенджерата.
4
Локро от картофи с риба сом 4
Добавят се нарязаната на кубчета чушка и дафиновият лист. Супата ври 15 минути, след което рибата се изважда и се обезкостява. Картофите в супата се намачкват.
5
Локро от картофи с риба сом 5
Пресният лук за заливката се нарязва и се запържва за 30 секунди в предварително загретите масло и зехтин. Стрива се лютата чушка, тиганът се оттегля от котлона и се поръсват червеният пипер и солта.
6
Локро от картофи с риба сом 6
Яйцето се разбива, добавя се сметаната и постепенно, като бъркането продължава, се наливат 2-3 черпака от супата. Щом стане хомогенна смес, се добавя настърганият кашкавал (трябва да се разтопи) и всичко се сипва в супата. Накрая се сипва царевицата, разбърква се.
7
Локро от картофи с риба сом 7
Супата се сервира, като в дълбоки чинии се слагат парчета риба и се заливат с бульона. Подправя се със заливката и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


345 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: