Лодки със спанак и сирене

Прекрасни на вид и на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г спанак
200 г сирене „Крема“
100 г краве сирене
4 яйца
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук

за тестото:
250 г пълнозърнесто брашно
130 г брашно
1 пакетче суха мая
2 с. л. зехтин
1 с. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лодки със спанак и сирене
Двата вида брашно се смесват. Добавят се маята, захарта и солта. Наливат се зехтинът и около 200 мл вода.
2
Лодки със спанак и сирене 2
Замесва се тесто и се оставя да втаса.
3
Лодки със спанак и сирене 3
Спанакът се попарва с вряла вода. Отцежда се добре и се накълцва.
4
Лодки със спанак и сирене 4
Смесва се с наситнените чесън и лук, натрошеното краве сирене и сиренето „Крема“.
5
Лодки със спанак и сирене 5
Тестото се разделя на четири топки. От всяка се оформят лодки.
6
Лодки със спанак и сирене 6
По дългите краища се изрязват недебели ленти, но не докрай, след това се прехлупват.
7
Лодки със спанак и сирене 7
В средата им се разпределя плънката и се чуква по едно яйце.
8
Лодки със спанак и сирене 8
Пекат се 13 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2016
Страхотни!!! Много се харесаха на цялото семейство, обаче аз чукнах две от яйцата в плънката , защото синът ми иначе нямаше да ги опита . Получиха се. Хлебчето беше мното мекичко и вкусно. Със същото тесто ще пробвам и други плънки. Нещо не мога да кача снимката. Може би от телефон не става
3.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2016
Марияна, според нас, причината не е в пълнозърнестото брашно, посто на тестото вероятно му е трябвало повече време.
2.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Тестото ми не се получи както трябва - много твърдо стана, не втаса както трябва, може би пълнозърнестото брашно не беше качествено - ако някой може да отгатне причината ще се радвам. Но въпреки всичко се получи добре - плънката е перфектна и със сигурност ще ги направя пак, но може би само с бяло брашно...
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Заслужават си!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: