Ливанска пилешка шаварма

Крехко месце с вкусна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки гърди
150 г дългозърнест ориз
100 г кисело мляко
100 мл зехтин (+ за ориза)
6 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
4 глави червен лук
2 ч. л. сумак
1 щипка канела
сол и черен пипер на вкус
сокът от 2 лимона


Начин на приготвяне:
1
Ливанска пилешка шаварма
В купа се смесват лимоновият сок, киселото мляко, канелата, зехтинът, сумакът, сол, черен пипер и смачканият на паста чесън.
2
Ливанска пилешка шаварма 2
Пилешкото месо се маринова в сместа за 1 час.
3
Ливанска пилешка шаварма 3
Оризът се накисва във вода, докато побелее. Измива се, отцежда се и се прехвърля в касерола. Наливат се 400 мл вода.
4
Ливанска пилешка шаварма 4
Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да кипне. Готви се 10 минути похлупен, дърпа се от огъня и се оставя за още 10 минути. Разбърква се с малко зехтин и наситнен магданоз.
5
Ливанска пилешка шаварма 5
Пилешкото се отцежда и се подрежда в тава с хартия за печене. Прибавя се лукът, разрязан на четвъртини и намазан с маринатата.
6
Ливанска пилешка шаварма 6
Пече се 25 минути в загрята на 240 градуса фурна, с вентилатор.
7
Ливанска пилешка шаварма 7
Лукът и пилешкото се сервират върху ориза, поръсени с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2021
Изненадващо приятно и вкусно ястие.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2017
Добре се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: