Лимоново руло с бял шоколад

Неустоимо сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
3 яйца
80 г пудра захар
25 г царевично нишесте
25 г брашно
кората от 1 лимон

за лимоновия крем:
3 лимона (250 мл сок)
4 яйца
1 жълтък
250 г краве масло
230 г захар

за муса:
300 мл животинска сметана
200 г бял шоколад
1/2 ч. л. желатин

за гарниране:
50 г бял шоколад за украса
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лимоново руло с бял шоколад
Яйцата за блата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват на крем, заедно с половината захар и настърганата лимонова кора.
2
Лимоново руло с бял шоколад  2
Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Внимателно се добавят към жълтъците и се разбърква.
3
Лимоново руло с бял шоколад  3
През цедка се прибавят брашното и нишестето, и отново се разбърква.
4
Лимоново руло с бял шоколад  4
Сместа се сипва в тава, застлана с пергаментова хартия и се заравнява.
5
Лимоново руло с бял шоколад  5
Пече се 10–15 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
6
Лимоново руло с бял шоколад  6
Блатът се изважда от фурната и се навива на руло, докато е още топъл.
7
Лимоново руло с бял шоколад  7
Сокът от лимоните се сипва в купа и се загрява на водна баня. Добавят се захарта и маслото.
8
Лимоново руло с бял шоколад  8
Когато маслото се разтопи и захарта се разтвори, се прибавят яйцата и жълтъкът. Готви се, докато се сгъсти, и се охлажда много добре.
9
Лимоново руло с бял шоколад  9
Шоколадът се разтопява на водна баня.
10
Лимоново руло с бял шоколад  10
Сметаната се разбива и се прибавя малко по малко към шоколадовата смес.
11
Лимоново руло с бял шоколад  11
Желатинът се накисва в малко вода и се разтопява на водна баня.
12
Лимоново руло с бял шоколад  12
Прибавя се към шоколадовата смес. Разбърква се и се охлажда.
13
Лимоново руло с бял шоколад  13
Блатът се маже с лимоновия крем, отгоре се разпределя мусът.
14
Лимоново руло с бял шоколад  14
Завива се руло.
15
Лимоново руло с бял шоколад  15
Украсява се с разтопен бял шоколад. Охлажда се поне за 4 часа. Поръсва се с пудра захар, нарязва се и се сервира.


Съвети:
Останалият лимонов крем може да съхранявате в бурканче в хладилник и да го ползвате за палачинки, пържени филийки, гофрети и др.

За да не се пресича мусът, към разтопения желатин може да се добави малко от сметаната, преди да се разбие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: