Лимоново чътни

Невероятно апетитен сос с интересна текстура
Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за чътнито:
5 био лимона
1 глава лук
80 мл чист зехтин
1 с. л. мед
40 г пресен джинджифил
2 стръка мента

за гарниране:
150 г крем сирене
200 г черен хляб


Начин на приготвяне:
1
Лимоново чътни
Лимоните се измиват и четири от тях се нарязват на парчета, с дебелина 0,5 см.
2
Лимоново чътни 2
Поставят се в плитка тава с незалепващо покритие и се намазват с част от зехтина.
3
Лимоново чътни 3
Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, докато омекнат, без да се препичат – около 20 минути.
4
Лимоново чътни 4
Охлаждат се и се слагат в блендер, заливат се с меда, зехтина, сока от един лимон и се смилат добре.
5
Лимоново чътни 5
Добавят се нарязаните наедро лук и джинджифил.
6
Лимоново чътни 6
Разбива се и се поръсва с мента – за свежест. Сместа се пресипва в буркан и се съхранява до една седмица в хладилник.
7
Лимоново чътни 7
Хлябът се реже на филийки, които се препичат и се намазват с крем сиренето и готовото чътни.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
харесвам печени лимони!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2014
Интересна рецепта, но не на всеки се харесва поради нетрадиционния си вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: