Лимоново-боровинкови мъфини

Симпатични сладки изкушения
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г крем сирене Philadelphia Original
4 с. л. краве масло (на стайна температура)
1/2 лимон
2 яйца
100 мл прясно мляко
250 г брашно
1 ванилия
150 г захар
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
300 г боровинки
пудра захар за поръсване

Бон Апети препоръчва:
Philadelphia оригинал – пълномаслено крем сирене. Много подходящо за всякакви ястия – както за основни ястия, така и за десерти, поради оригиналния му богат и натурален вкус.
 

Начин на приготвяне:
1
Лимоново-боровинкови мъфини
Крем сиренето се разбива много добре с маслото.
2
Лимоново-боровинкови мъфини 2
Добавят се настърганата лимонова кора и лимоновият сок, яйцата и млякото, и отново се разбива.
3
Лимоново-боровинкови мъфини 3
Брашното се смесва със захарта, ванилията, бакпулвера, содата и солта.
4
Лимоново-боровинкови мъфини 4
Сухите съставки се добавят към течните и се разбърква добре.
5
Лимоново-боровинкови мъфини 5
Сипват се боровинките и отново се разбърква внимателно.
6
Лимоново-боровинкови мъфини 6
Сместа се разпределя във форма за мъфини, в отворите на която са поставени хартиени формички за мъфини.
7
Лимоново-боровинкови мъфини 7
Мъфините се пекат 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Лимоново-боровинкови мъфини 8
Поръсват се с пудра захар и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2021
Много леки и приятни, подходящи за кафе!
11.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2019
Имах само Филаделфия с Милка шоколад, та мъфините станаха лимоново-шоколадово-боровинкови. Много вкусни!!!
10.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2017
Не сложих боровинки вътре в кексчетата, тъй като нямах пресни и ме беше сртах да не се разводни. Вместо това сложих кората на цял лимон и малко повече от сока. Използвах и цяла шушулка ванилия. Станаха мноооого меки и шуплести вътре. Украсата е от крема сирене, разбито с пудра захар, отгоре поръсено с червени боровинки (размразени). Иначе рецептата е страхотна!
9.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2016
Използвах замразени боровинки, които изцедих мн добре, но не сложих 300 гр (видя ми се много), а около 150 гр. Станаха много вкусни! :)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2016
Получиха се малко тестени :( Не се изпекоха добре около боровинките :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: