Лимонови пасти

Хрупкава основа, в комбинация с ароматен лимонов крем
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
180 г краве масло (студено)
140 г захар
120 г пълнозърнесто брашно
120 г брашно
1 щипка сол

за крема:
7 жълтъка
150 г захар
60 г брашно
4 с. л. малинов конфитюр
1 с. л. ванилов екстракт
кората от 4 лимона (био)


Начин на приготвяне:
1
Лимонови пасти
В купа се смесват двата вида брашно и захарта. Добавят се нарязаното на кубчета масло и солта. Претрива се с пръсти, докато се образуват трохи.
2
Лимонови пасти 2
Наливат се няколко супени лъжици студена вода и отново се претрива.
3
Лимонови пасти 3
Сместа се изсипва в квадратна тава с размер 26 см и се заравнява. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до зачервяване около 15–20 минути и се оставя да се охлади.
4
Лимонови пасти 4
Жълтъците, захарта, брашното, ваниловият екстракт и настърганата кора от лимоните се разбиват в купа.
5
Лимонови пасти 5
Върху охладената основа се маже малиновият конфитюр, след това се изсипва лимоновата смес.
6
Лимонови пасти 6
Пече се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Лимонови пасти 7
Охлажда се няколко часа, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Благодаря ви за отговора.Рецептата ви е направо страхотна.
4.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Да, Джани, може да използваш ванилова захар или ванилия на прах.
3.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Не е толкова красив,колкото вашия,но на вкус е нееееевероятен!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
А може ли ваниловият екстракт да го заменя с ванилова захар,че не винаги мога да намеря ванилов екстракт в магазина?
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Задължително ще се пробва.Благодаря на Лора и Стоян за отново интересната и очевидно вкусна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


221 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: