Лимонови лингуини с пилешко

Паста с пармезан, сметана, рукола и крехко пилешко
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2013
Лимонови лингуини с пилешко
 
Необходими продукти:
500 г лингуини
250 мл животинска сметана
4 лимона
100 г сирене „Пармезан“
200 г пилешко филе
100 г рукола
30 г краве масло
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лимонови лингуини с пилешко

Пастата се сварява в кипяща подсолена вода за 6–7 минути, или според упътването на опаковката.

 


2
Лимонови лингуини с пилешко 2

В тиган се сгорещява маслото, прибавя се настърганата кора от лимоните и сокът от единия.

 


3
Лимонови лингуини с пилешко 3

След като леко се изпари течността, се налива сметаната, оставя се да кипне и се слага  настърганият пармезан. Подправя се със сол и пипер меланж. Ако е нужно се налива малко от водата, в която е варена пастата. В нея има нишесте, и то допълнително уплътнява соса.

 


4
Лимонови лингуини с пилешко 4

Пилешкото филе се овкусява със сол и пипер меланж и се запича на грил тиган. Нарязва се на лентикчи.

 


5
Лимонови лингуини с пилешко 5

Сварената паста се слага в горещия сос и се разбърква внимателно.

 


6
Лимонови лингуини с пилешко 6

Поднася се с филето, рукола и люспи пармезан.

 



Съвет: С останалия лимонов сок си пригответе домашна лимонада.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2013
Вместо филе, аз опитах с местото от бутчетата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: