Лимонов кейк

Кисело-сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2011
Лимонов кейк
 
Необходими продукти:
100 г бяло брашно
100 г царевично брашно
200 г пудра захар
3 яйца
200 г краве масло
кората от 2 лимона
1 бакпулвер
1 ванилия
масло за намазване на формата

за сиропа :
100 г кристална захар
сокът от 2 лимона
1 стрък розмарин


Начин на приготвяне:
1
Лимонов кейк

В купа се разбиват маслото и пудрата захар.


2
Лимонов кейк 2

При непрекъснато разбъркване се прибавят едно по едно яйцата. Добавя се настърганата лимонова кора и отново се разбърква.


3
Лимонов кейк 3

Постепенно се сипва брашното – първо бялото, а след това и царевичното. Прибавят се и бакпулверът и ванилията. Трябва да се получи гладко тесто.


4
Лимонов кейк 4

Прехвърля се в намаслена форма за кекс или торта и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 минути.


5
Лимонов кейк 5

В касерола се слагат кристалната захар и сокът от лимоните. Кипват се и се свалят от огъня. В съда се прибавя розмаринът и сиропът се оставя да изстине.


6
Лимонов кейк 6

След като кейкът е изстинал се изважда от формата и се поставя върху решетка. Надупчва се с със шиш от горната страна и се залива със сиропа. Оставя се за 30 минути да се напои.


7
Лимонов кейк 7

Разрязва се на триъгълни парчета и се сервира украсен с парче лимон и стръкче розмарин.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Свежо, ароматно и леко!
2.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2014
Киселичък и освежаващ, страхотен за лятото!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: