Лимонов кейк

Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2010
Лимонов кейк
 
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
3 с. л. олио
1 ч. ч. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 лимон
50 г ядки
1 ванилия
80 г пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта, сипва се 1/2 ч. ч. вода и се слагат настърганата кора и сокът от лимона. Добавят се и останалите продукти, като ядките се натрошават, и всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес.
2
Сместа се изсипва в намаслена форма и се пече в предварително загрята до температура 160 градуса фурна, като вратата не се отваря първите 15 минути. Изпеченият кейк се поръсва с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2014
Най-сполучливия и със страхотен вкус кейк. Рецептата е от книжките с рецепти на Иван Звездев. Приготвяла съм го и на фурна с дърва-резултатът е винаги еднакво добър.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте сладури в момента пека кейка,но май нещо не съм направила като хората.Сед 20 мин печене отворих да бодна прекрасно изглеждащия кейк,но в момента на "бодване" отвътре направо потече от сместа навън.Сега продължавам да пека засега добре изглежда не е изгорял отгоре,но нещо май не ми се получава.Кажете къде може да съм сбъркала? Формата в която пека е на вълни стъклена като за кекс
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Хубава рецепта и подходяща за малки дечица, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: