Лимонено пиле

С букет от подправки и зелени маслини
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2013
Лимонено пиле
 
Необходими продукти:
1 пиле
1/2 ч. ч. зелени маслини
1 ч. ч. пилешки бульон
1 с. л. зехтин
кората от 2 лимона

за ароматната смес:
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
20 г корен джинджифил
1 ч. л. червен пипер
1 щипка индийско орехче
1 щипка шафран
1 с. л. черен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Лимонено пиле

Джинджифилът се настъргва, а чесънът и лукът се нарязват наситно. Смесват се в купа, заедно с червеният пипер, индийското орехче, шафранът, солта, черен пипер и зехтина.

 


2
Лимонено пиле 2

Ароматната смес се втрива в пилето.

 


3
Лимонено пиле 3

В тенджера с термодръжки се загрява зехтина на котлона и в него се слага пилето с гърдите надолу.

 

 


4
Лимонено пиле 4

Налива се бульонът и щом кипне, съдът се поставя във фурната, загрята на 200 градуса, с вентилатор. Пече се за 30 минути и след това се обръща. Пече се още 25–30 минути.

 


5
Лимонено пиле 5

Изпеченото пиле се изважда, а съдът се поставя на котлона. Към соса в съда се добавят настърганата лимоновата кора, маслините, на които предварително са отстранени костилките и после са нарязани наситно. Готви се на слаб огън за 5 минути.

 

 


6
Лимонено пиле 6

После пилето се залива със соса и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: