Лимец с пилешко и тиквичка

вкусна, есенна наслада
Източник: Надя Тодорова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.09.2021
Лимец с пилешко и тиквичка
Лимец с пилешко и тиквичка
 
Необходими продукти:
500 г лимец
650 г пилешко месо
300 г тиквичка (зелена)
500 г извара (4,5% масленост)
50 г краве масло
1 кубче зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Варим лимеца (според упътването на опаковката ) с едно кубче зеленчуков бульон до готовност.
2
Нарязваме пилешкото месо на кубчета заедно с тиквичката и ги овкусяваме, след това запържваме в тиган с масло.
3
Когато лимеца е готов изцеждаме от водата и смесваме всичко заедно , като добавим и изварата. Разбъркваме добре и сервираме с чаша бяло вино.

Съвет:
Лимецът може и да се замести с ечемик.

Съвет:
Лимеца може и да се замести с ечемик.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: