Летен зеленчуков терин

Студено ястие със зеленчуци, което става за основно, за предястие и е идеално за горещите летни дни
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2013
Летен зеленчуков терин
 
Необходими продукти:
10 печени червени чушки
2 малки моркова
2 зелени чушки
100 г грах (замразен)
50 г сушени домати
2 малки тиквички
2 връзки пресен лук
2 скилидки чесън
300 мл животинска сметана
6 яйца
1/2 връзка естрагон
зехтин за запичане и намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Летен зеленчуков терин

Зелените чушки се нарязват на ивици. Тиквичката, без сърцевината, се нарязва на тънки ленти с белачка или със слайс машина. Морковите също.

 


2
Летен зеленчуков терин 2

Зеленчуците се овалват в малко зехтин и се пекат на грил тиган за кратко.

 


3
Летен зеленчуков терин 3

Слагат се в купа и към тях се прибавят пресният лук, грахът, наситнените сушените домати и естрагонът.

 


4
Летен зеленчуков терин 4

Яйцата се разбиват добре, налива се сметаната, прибавят се  чесънът, стрит на паста. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


5
Летен зеленчуков терин 5

Форма за терин се намазва със зехтин. По стените и дъното плътно се подреждат печените червени чушки и отгоре се разпределят  печените зеленчуци.

 


6
Летен зеленчуков терин 6

Залива се с яйчената смес и се пече на водна баня в загрята на 180 градуса фурна за 50–60 минути. Теринът се оставя да се охлади, нарязва се и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2016
Георги, пече се за същото време, на 160 градуса, като препоръчваме, да се покрие с фолио, за да не се напълни с вода.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Много добре изглежда.А в конвектомат на пара на колко градуса би трябвало да се пече и за колко време?
2.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2014
Бързо, лесно и вкусно! Идеалното предястие! Става страхотен, дори ако нямаме всички необходими зеленчуци за плънката!
1.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2014
Любимо предястие за топлите летни вечери. А и чашка бяло винце винаги стои добре до този терин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: