Лесни и бързи пърленки с босилек, сирене и кашкавал

Вкусни и много ароматни
Източник: Betti Ivanova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.07.2016
Лесни и бързи пърленки с босилек, сирене и кашкавал
Лесни и бързи пърленки с босилек, сирене и кашкавал
Лесни и бързи пърленки с босилек, сирене и кашкавал
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 мл вода
7 г суха мая
200 г сирене
150 г кашкавал
50 г краве масло
1 ч. л. олио (или зехтин)
1 скилидка чесън
1 щипка сол
1 щипка захар
сух босилек


Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря в 200 мл топла (но не гореща) вода, добавя се захарта и се оставя да шупне. Брашното се пресява, в него се добавят шупналата мая, солта, олиото, сухият босилек (на вкус) и останалата вода. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса, докато удвои обема си (може да оставите тестото за около 20 минути в загрята на 50 градуса фурна).
2
Сиренето и кашкавала се настъргват с ренде и към тях се добавя малко сух босилек.
3
Маслото се разтопява и към него се добавя нарязаната наситно скилидка чесън.
4
Втасалото тесто се разделя на 8 части. Всяка част се оформя като топка и се разточва на кора с дебелина от около 2 мм.
5
Пекат се на скара, от двете страни, до готовност. При обръщането се мажат с разтопеното масло с чесън. Малко преди да се махнат от скарата се поръсват с настърганите сирене и кашкавал.

Стават невероятно ароматни и вкусни!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2019
Супер вкусни .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: