Лесна сладоледена торта

Лятно изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
270 г брашно
2 с. л. какао
3 с. л. пудра захар
180 г краве масло (студено)
1 с. л. инстантно кафе
морска сол за печене

за украса:
1,2 кг сладолед
1 банан
1 пакетче захарни звезди (за украса)


Начин на приготвяне:
1
Лесна сладоледена торта
Брашното, захарта и какаото се пресяват и се смесват с маслото.
2
Лесна сладоледена торта 2
Сместа се претрива с ръце, докато стане на трохи.
3
Лесна сладоледена торта 3
Налива се разтвореното в малко вода кафе и отново се претрива.
4
Лесна сладоледена торта 4
Готовото тесто се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилник да стегне.
5
Лесна сладоледена торта 5
След това се разточва между два листа пергаментова хартия и се поставя във форма за тарт с махащо се дъно, така че да покрива и стените.
6
Лесна сладоледена торта 6
Отгоре се слагат хартия за печене и морска сол и се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което хартията и солта се отстраняват и се пече още 10 минути.
7
Лесна сладоледена торта 7
Готовата основа за тортата се оставя да се охлади и върху нея се слага малко сладолед, поръсва се с нарязания на кубчета банан и се заравнява. Ако е нужно, се прибира във фризер, за да стегне.

8
Лесна сладоледена торта 8
След това отгоре се оформят топки от останалия сладолед и се украсява със захарните звезди. Десертът се слага за кратко във фризер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Да, Марти, може да сложиш и други плодове, по твой вкус и избор, като е важно, плодовете и сладоледът, които използваш да си подхождат, това все пак си е въпрос на вкус. Малинов и шоколадов сладолед са супер с праскови например.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
Може ли друго освен банан, защото не обичам банани
1.
Изпрати
лично съобщение

01.06.2015
Интересна и лесна рецепта за лятото!Непременно ще я пробвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: