Лесна гъбена супа

Бърза и постна
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г печурки
250 г кафяви печурки
200 г кладница
10 г сушени манатарки
3 стръка праз
1 скилидка чесън
1 л зеленчуков бульон
40 мл зехтин
1 стрък розмарин
1 с. л. брашно
2 с. л. тъмен соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лесна гъбена супа
Празът се нарязва наедро.
2
Лесна гъбена супа 2
Чесънът се наситнява, гъбите се почистват и заедно с пънчетата се режат на филийки.
3
Лесна гъбена супа 3
Празът и чесънът се задушават в зехтина с около 100 мл от бульона, докато омекнат.
4
Лесна гъбена супа 4
Прибавят се гъбите, наситненият стрък розмарин и брашното.
5
Лесна гъбена супа 5
Налива се останалият бульон, посолява се и се готви на тих огън, докато зеленчуците омекнат – около 25 минути.
6
Лесна гъбена супа 6
Супата се дърпа от огъня и се овкусява със соевия сос и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2015
Страхотна е, добавих малко сметана и стана страхотно.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
Гъбена вкусотийка
3.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
С червено винце....
2.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2014
Много е вкусна!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2014
лесна е
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: