Леща яхния "Връх Мусала"

Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2004
Леща яхния
 
Необходими продукти:
500 г леща
2 зелени чушки
1 морков
1 глава лук
2 картофа
1 люта чушка
2 скилидки чесън
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. къри
1 ч. л. сол
олио
1 с. л. чубрица
3 щипки черен пипер
4–5 стръка джоджен


Начин на приготвяне:
1
Леща яхния
Лещата се залива с 1,5 л вода и се вари около 15 минути.
2
Леща яхния
Чушките, морковът, лукът, картофите и лютата чушка се нарязват надребно и заедно с чесъна се слагат да се варят при лещата. Разбърква се и се оставя 30 минути да къкри.
3
Леща яхния
Сгъстява се с разбито в 1 к. ч. вода брашно, подправя се с червения пипер, кърито и солта. Задушава се за няколко секунди под капак, налива се олиото и се подправя с чубрицата и черния пипер. Оставя се за няколко секунди под капак и се сервира поръсена с накълцан джоджен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: