Леща в гювече с тофу и картофена коричка

Оранжева леща с дъх на джоджен, задушена с праз и броколи - истинско изкушение за всички вегани
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г картофи
200-250 г оранжева леща
100 г замразени броколи
100 г тофу
50 г маргарин
1 стрък праз
2 скилидки чесън
2 филии хляб
4-5 стръка магданоз
4 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. джоджен
1 щипка индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Леща в гювече с тофу и картофена коричка
Лещата се сварява, като към края леко се посолява. След това се отцежда от водата. Картофите се обелват, нарязват се и се сваряват в подсолена вода.
2
Леща в гювече с тофу и картофена коричка 2
Сварените картофи се отцеждат и се слагат в купа. Добавя се маргаринът, посолява се и се поръсва с индийско орехче. Намачква се на пюре.
3
Леща в гювече с тофу и картофена коричка 3
Празът и скилидките чесън се нарязват надребно и се запържват за 30 секунди в тиган с предварително загрятото олио. След това се наливат 2-3 с. л. гореща вода, поръсва се със сол, добавя се доматеното пюре и се разбърква добре.
4
Леща в гювече с тофу и картофена коричка 4
Сипва се лещата, ароматизира се с джоджен, посолява се и се разбърква. Добавя се нарязаното на малки кубчета тофу, налива се соев сос и се сипват броколите. Разбърква се добре. След като течността се изпари, тиганът се оттегля от котлона.
5
Леща в гювече с тофу и картофена коричка 5
Ястието се разпределя в гювечета и се покрива с картофено пюре. Отгоре с лъжица се оформят малки кратерчета.
6
Леща в гювече с тофу и картофена коричка 6
Хлябът и магданозът се смилат в блендер, така че да се образуват трохи.
7
Леща в гювече с тофу и картофена коричка 7
Гювечетата се поръсват с хлебните трохи и се поливат с олио. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 20 минути. След това се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: