Леща със зеленчуци и печен бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Леща със зеленчуци и печен бекон
 
Необходими продукти:
600 г червена леща
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
400 г бекон
100 мл сметана
100 мл зехтин
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата се слага да ври в около 2 л вода, добавя се половината от нарязаните наситно зеленчуци, сол и черен пипер. Беконът се реже на тънки ленти и се запича в сух тиган. След това се нарязва на кубчета и се добавя към лещата.

2
Останалите нарязани наситно зеленчуци се запържват в зехтина и се задушават със 100 мл вода. Червеният пипер се запържва и се добавя към зеленчуците. Към запръжката се сипва един черпак от бульона на готовата леща, след което всичко се прибавя към цялото количество готова леща.
3
Сипва се сметаната и готовата леща се оставя да къкри на слаб огън около 15 минути, след което е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: