Леща със свински хапки

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.11.2015
Леща със свински хапки
 
Необходими продукти:
250 г леща
250 г свинско месо
1 картоф
100 г домати на кубчета (от консерва)
2 с. л. олио
50 мл червено вино
1 ч. л. сладък червен пипер
1 дафинов лист
250 мл вода
мащерка, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Накисваме лещата предварително за 3-4 часа.

2
Нарязваме свинското месо на хапки.
3
Подправяме месото със сол и черен пипер на вкус и го запържваме в сгорещеното олио за 4-5 минути.

4
Добавяме и нарязаните на кубчета картофи и ги запържваме за около 2-3 минути.
5
Поръсваме с червения пипер и разбъркваме.

6
Добавяме доматите, мащерката и дафиновия лист и задушаваме за около 4-5 минути.

7
Прибавяме отцедената леща, виното и водата и оставяме ястието да къкри 3-4 минути.
8
След това прехвърляме всичко в тавичка, покриваме я с алуминиево фолио и печем около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


188 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: