Леща с карначета и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2008
Леща с карначета и гъби
 
Необходими продукти:
250 г леща
200-250 г карначета
200 г печурки
2-3 домата
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък магданоз
1 дафинов лист
3-4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
оцет или лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Леща с карначета и гъби
Карначетата се нарязват на хапки, а лукът – наситно, след което се запържват в олио до златисто, като се разбъркват.
2
Леща с карначета и гъби 2
Лещата се измива и се оставя да се отцежда.
3
Леща с карначета и гъби 3
Чесънът се нарязва наситно и се добавя към лука и кaрначетата заедно с нарязаните на филии печурки.
4
Леща с карначета и гъби 4
Поръсва се със сладък червен пипер и отново се разбърква.
5
Леща с карначета и гъби 5
Доматите се почистват и се пасират с магданоза.
6
Леща с карначета и гъби 6
Отцедената леща се слага при карначетата и печурките и се сипват 5-6 купички вода (около 1 1/2 л).
7
Леща с карначета и гъби 7
Подправя се с дафинов лист, който и се отстранява, след като ястието заври.
8
Леща с карначета и гъби 8
Прибавят се пасираните домати и се вари 15-20 минути на бавен огън. Лещата се поднася овкусена с оцет или лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: