Леща с гъби и бекон

Вкусна яхния от леща, гъби и бекон
Източник: Мария Дакова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.12.2015
Леща с гъби и бекон
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. леща
4 ч. ч. вода
2 моркова
1 глава лук
250 г гъби
50 г бекон
4 скилидки чесън
250 г домати (от консерва)
2 с. л. брашно
босилек
чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лещата се измива, сипва се в дълбока тенджера и се залива с водата. Слага се на котлона да заври, заедно със ситно нарязаните лук и моркови. При необходимост се добавя още вода.
2
Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват в тиган, заедно със ситно нарязания бекон. Добавя се и счуканият чесън.
3
Щом лещата се свари, към нея се добавят запържените гъби и доматите. Овкусява се със сол, черен пипер, босилек и чубрица. Ястието се готви няколко минути, на тих огън, като на порции се добавя брашно, за да се сгъсти.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: