Леща чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021
Леща чорба
 
Необходими продукти:
250 г леща
1 глава лук
1 морков
1 резен целина (50 г)
6 с. л. олио
2-3 домата или 2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
6–7 стръка магданоз
2–3 стръка целина
2 с. л. винен оцет


Начин на приготвяне:
1
Лещата се измива и се поставя в тенджера, след което се залива с 2 л студена вода. Прибавят се почистените и нарязани на ситно лук, морков и целина. Налива се олиото, кипва се и се вари около 15–20 минути или докато лещата омекне.
2
Доматите се настъргват на ренде и се прибавят към омекналата леща, посолява се и подправя с чубрицата. Вари се на тих огън под капак около 15–20 минути.
3
Накрая се поръсва с нарязаните стръкове магданоз и целина, налива се оцетът, вари се около 3–4 минути, след което е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: