Леща чорба с кестени

Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г леща
100-200 г кестени
50 г бекон на ивици
1-2 глави лук
1 морков
1 дафинов лист
5-6 с. л. зехтин
3 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. босилек
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Леща чорба с кестени
Кестените се сваряват за 30 минути. След това се обелват. Лещата се залива с 4 части вода (около 1 литър) и се вари 10-15 минути.
2
Леща чорба с кестени 2
Беконът се запича на сух тиган. Щом мазнината се разтопи, ивиците се изваждат и в същия тиган се изсипват нарязаните надребно лук и морков. Пържат се кратко.
3
Леща чорба с кестени 3
Към запържените лук и морков се добавят кестените, наливат се зехтин и доматен сос. Пържи се 1-2 минути, след това се разрежда с бульона, в който ври лещата, и се излива при нея. Чорбата се оставя да ври около 15 минути.
4
Леща чорба с кестени 4
Накрая се подправя с дафинов лист, чубрица, босилек и сол. Ври още 5 минути и се сервира, като всяка порция се поръсва с парченца бекон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: