Лешниковки

Ради Стамболов приготвя хрупкави дребни сладки с малки парченца шоколад и едро смлени лешникови ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
320 г брашно
200 г сурови лешници
200 г горчив, натурален шоколад
160 г масло
70 г кафява захар
70 г пудра захар
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. екстракт от ванилия (1 пакетче на прах)
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Лешниковки
Лешниците се слагат в блендер и се смилат наедро.
2
Лешниковки 2
Брашното се пресява в купа и се посолява. В единия край на купата се сипват бакпулверът и содата бикарбонат.
3
Лешниковки 3
До тях се сипва пудрата захар и накрая се поръсва кафявата захар.
4
Лешниковки 4
В средата на купата се слага омекналото масло, ароматизира се с екстракт от ванилия и се омесва.
5
Лешниковки 5
Чупи се яйцето и месенето продължава.

6
Лешниковки 6
След това се сипват смлените лешникови ядки и всичко се смесва добре.
7
Лешниковки 7
Шоколадът се нарязва наситно и се добавя в купата при останалите продукти.

8
Лешниковки 8
Тестото се меси бързо, за да не се разтопи шоколадът. Когато е готово, от него се оформят малки топчета.
9
Лешниковки 9
Топчетата се слагат в покрита с хартия за печене тава на разстояние едно от друго. Поставят се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пекат 5 минути.
10
Лешниковки 10
Ароматните изпечени лешниковки се поръсват с пудра захар. Поднасят се охладени, за да се усети добре вкусът им.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: