Лесен сладкиш с рикота и ябълки

Семпло, но доста вкусно сладкишче
Източник: kiwi
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 25.12.2013
Лесен сладкиш с рикота и ябълки
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. захар
150 г масло
1 ч. л. бакпулвер
350 г рикота
2 големи яйца
2 големи киселки ябълки
1/2 ч. ч. захар
ванилия
1-2 с. л. настърган джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Брашното се пресява с бакпулвера и се смесва с 3/4 ч. ч. захар. Твърдото масло се нарязва на малки кубчета. Стриват се с пръсти до образуване на трохи.
2
Смесват се рикотата с ½ ч.ч от захарта, ванилията и яйцата. Разбъркват се до хомогенна смес.
Ябълките се обелват и изчистват. Настъргват се на едро. Изстискват се хубаво от сока и се смесват с рикотата. По желание се добавя настърган джинджифил на вкус.

3
Форма за печене на торти с размер 26-28 см се застила с хартия за печене, стените се намазват с масло. На дъното се изсипват 2/3 от трохите, върху тях ябълчено-рикотената смес и се покрива с останалите трохи. Пече се 40-50 минути при 200 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2017
Много интересна рецепта. Аз направих сладкиша днес, като добавих канела, заради ябълките.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: