Лесен картофен огретен

Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2009
Лесен картофен огретен
 
Необходими продукти:
800 г картофи
300 мл сметана
3 скилидки чесън
1/2 глава лук
300 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лесен картофен огретен
Фурната се загрява на 200 градуса. Картофите се обелват и се режат на тънки шайби, като най-добър ефект се получава със специално ренде.
2
Лесен картофен огретен 2
Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се накълцва.
3
Лесен картофен огретен 3
Нарязаните картофи се слагат в тавата, в която ще се пекат и към тях се добавят чесънът, лукът и сметаната.
4
Лесен картофен огретен 4
Всичко се овкусява със сол и черен пипер и се разбърква добре. Тавата се покрива с алуминиево фолио и огретенът се пече около 20 минути.
5
Лесен картофен огретен 5
Малко преди да стане готово, предястието се покрива с настъргания кашкавал и се доизпича. Сервира се с бяло вино.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2018
Доволен съм от крайния резултат. Бързо, лесно и вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2018
Вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.04.2016
Много вкусно
3.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2015
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
стана страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: