Лека тарта със сирене и домати

Източник: usmivka
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.05.2010
Лека тарта със сирене и домати
 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г меко краве масло
1/2 в. ч. студена вода
1 щипка сол
300 г сирене
2 стръка пресен лук
1-2 скилидки чесън (по желание)
2-3 големи домата
1 с. л. зехтин
черен пипер и сух босилек на вкус


Начин на приготвяне:
1
В подходяща купа се изсипва брашното. Добавят се маслото и солта и с върха на пръстите се разбърква, докато се образуват трохи. На тънка струйка се добавя около 1/2 в. ч. вода, докато се получи хомогенно тесто. Завива се в пластик фолио и се оставя за 1 час в хладилник.
2
Фурната се загрява до 180 градуса. Тестото се изважда от хладилника, размесва се леко с малко брашно и се разстила равномерно в тава, като се прави лек борд отстрани. Надупчва се с вилица и се слага във фурната за 4-5 минути да се запече леко.
3
Сиренетосе натрошава в купа, към него се добавя нарязаният наситно пресен лук, пресованият чесън, черен пипер и босилек и се разбърква. Плънката се разпределя равномерно върху тестената подложка, отгоре се нареждат доматите, нарязани на кръгчета, поръсва се с малко зехтин и босилек и печете около 20-25 минути. Тартата се сервира топла или студена, подходяща гарнитура към нея е свежа зелена салата. Да ви е сладко! :)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: