Леберкезе

Гост: Петър Атанасов, готвач в ресторант "Левента", град Русе
Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка кайма
200 г свинска кайма
200 г пушен бекон
1 глава лук
50 мл вода
3-4 стръка мащерка (1/2 ч. л.)
1 стрък розмарин (1 ч. л. сушен)
3 щипки майорана (1/2 ч. л.)
смлян черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Леберкезе
Лукът се нарязва наситно, пушеният бекон – на малки кубчета.
2
Леберкезе 2
Телешката и свинската кайма се смесват заедно с наситнения лук и кубчетата бекон.
3
Леберкезе 3
Прибавят се майораната и черният пипер.
4
Леберкезе 4
Ароматизира се с нарязания наситно стрък розмарин и мащерката.
5
Леберкезе 5
Наливат се 50 мл вода, каймата се омесва добре и се оставя да престои едно денонощие.
6
Леберкезе 6
Отлежалата кайма се разпределя в намазана с масло правоъгълна форма за печене. Пече се 50 минути в предварително загрята до температура 160 градуса фурна.
7
Леберкезе 7
Леберкезе се нарязва на филии и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: