Лазаня

С два вида сос
Източник: VanYa_VanYa
ТИТЛА: Чирак
Дата: 16.01.2016
Лазаня
Лазаня
Лазаня
Лазаня
Лазаня
 
Необходими продукти:
1 опаковка кори за лазаня
1 кутия стерилизирани домати
500 г кайма
2 глави лук
2 моркова
1 л прясно мляко
6-7 с. л. брашно
300 г гъби
1-2 скилидки чесън
краве масло
чесън на прах
риган
риган
босилек
индийско орехче
кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Първо се приготвя червеният сос, като в подходящ съд се сипва олио и се слага на котлона, да се загрее. Добавя се нарязаният наситно лук и когато се задуши, се слагат настърганите моркови и каймата. След като всичко се задуши, се сипват доматите и счуканите скилидки чесън. Сместа се оставя да заври, посолява се и се подправя с босилек и риган на вкус, след което съдът се дърпа от котлона, защото сосът трябва да е по-течен.
2
След това се приготвя белият сос, като в подходящ съд се слага масло и се оставя на котлона, да се разтопи. Добавят се гъбите и когато се задушат, се сипва брашното, което трябва леко да се запече, до златисто. След това се налива млякото и се подправя със сол, черен пипер, чесън на прах и смляно индийско орехче на вкус. Съдът се дърпа от котлона.
3
Лазанята се реди, докато и двата соса са още горещи - ред кори, бял сос и червен сос - като се редува така, до изчерпване на червения сос.
4
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, докато течността поизври и се получи лека коричка.
5
След това отгоре се настъргва кашкавал и тавата се връща за кратко във фурната, докато кашкавалът се разтопи.


Съвет:
Лазанята се сервира топла, но не гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2021
Много вкусна рецепта! Всички вкъщи я одобриха ;)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2017
Вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
УНИКАЛНА! Беше много вкусна! Много сме доволни! Благодаря ви, за рецептата!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
любима
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: