Лазаня със сирена и спанак

Кулинарно пътешествие в света на италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кори за лазаня (без варене)
500 г спанак (почистен, измит и подсушен)
700 г сирене „Рикота“
500 г сирене „Моцарела“
200 г сирене „Горгонзола“
100 г сирене „Пармезан“
3 яйца
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за бешамела:
1,2 л прясно мляко
60 г краве масло
60 г брашно
1 с. л. мека горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня със сирена и спанак
За бешамела запържете брашното до златисто в загрятото масло.
2
Лазаня със сирена и спанак 2
Постепенно, при постоянно разбъркване, налейте млякото. Гответе, докато сосът се сгъсти леко. Трябва да остане малко по-рядък от обикновено, защото корите са без варене и ще поемат течността. Изключете котлона и овкусете с горчицата, сол и черен пипер.
3
Лазаня със сирена и спанак 3
Наситнете лука и чесъна и ги запържете в зехтина, докато омекнат и станат стъклени.
4
Лазаня със сирена и спанак 4
Залейте спанака с кипяща вода, за да омекне. След това го охладете под течаща студена вода и отцедете много добре, като го стискате с ръце. Нарежете го на ситно.
5
Лазаня със сирена и спанак 5
Смесете спанака, настъргания пармезан, натрошената горгонзола и рикотата. Разбъркайте добре. Добавете запържените лук и чесън, яйцата, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и отново разбъркайте добре.
6
Лазаня със сирена и спанак 6
На дъното на тава сипете от бешамела. Отгоре подредете кори за лазаня. Залейте с бешамел, поръсете част от спанчената смес и подредете шайби моцарела. Редувайте по този начин, докато свършат продуктите. Завършете с кори, бешамел и моцарела.
7
Лазаня със сирена и спанак 7
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете лазанята за 40 минути. Оставете леко да се охлади, нарежете и сервирайте.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: