Лазаня с пиле на тиган

Бързо и лесно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 кори за лазаня
250 г пилешко филе
150 г сирене „Котидж“
150 г сирене „Чедър“
50 г сирене „Грана падано“
50 г краве масло
300 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
1 стрък праз (бялата част)
1 морков
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с пиле на тиган
Пилешкото месо се реже на кубчета.
2
Лазаня с пиле на тиган 2
Празът се почиства и се нарязва на ивички, морковът се обелва и се настъргва, а чесънът се обелва и се наситнява.
3
Лазаня с пиле на тиган 3
Месото се запържва в сгорещеното масло от всички страни. Прибавят се зеленчуците.
4
Лазаня с пиле на тиган 4
Щом и те се запържат, се сипва брашното.
5
Лазаня с пиле на тиган 5
Разбърква се добре, да се запържи леко, и веднага се наливат млякото и около 300 мл вода. Бърка се, за да не се образуват бучки. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Лазаня с пиле на тиган 6
Начупват се корите от лазаня, похлупва се и се готви на слаб огън около 7 минути, докато корите омекнат.
7
Лазаня с пиле на тиган 7
Капакът на съда се маха, ястието се разбърква със сиренето „Котидж“ и настърганите „Чедър“ и „Грана падано“.
8
Лазаня с пиле на тиган 8
По желание за запича на грил програма за 3–4 минути. Охлажда се около 10 минути, нарязва се на парчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: