Лазаня с палачинки и кайма

Интересно и вкусно
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.11.2022
Лазаня с палачинки и кайма
Лазаня с палачинки и кайма
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко (на стайна температура)
2 яйца
125 мл вода
2 ч.л. сол
220 г брашно
олио за пържене

за плънката:
500 г кайма
1 глава лук
1–2 чушки
2 скилидки чесън
1 с.л. доматено пюре
сол, черен пипер и риган на вкус

за соса:
3 с.л. брашно
60 г краве масло
500 мл прясно мляко
150 г кашкавал
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
За палачинките в дълбок съд се смесват млякото и яйцата. Добавят се брашното, водата, 2 ч.л.сол и се разбърква до фина еднородна смес, която не трябва да има бучки.
2
Към сместа може да се добави 1 ч.л. олио. С черпак се загребва малка част от сместа за палачинките и се пържат по 1-2 минути от всяка страна до изчерпване на количеството.
3
За плънката се запържват каймата, заедно с наситнените лук, чушки, чесън и подправките. Когато се образуват златисти трохи и излишната течност се изпари, се прибавя доматеното пюре.
4
За соса брашното се запържва в разтопеното масло, като се разбърква енергично, докато се образува каша. След това при непрекъстнато бъркане се добавя млякото. Трябва да се получи гъста каша. Овкусява се със сол и по желание – с черен пипер и индийско орехче. Ако сосът е гъст, добавете още малко мляко, докато се разреди.
5
В тава, застлана с хартия за печене, се редят палачинка, бял сос, кайма, докато се изчерпят продуктите. Накрая се поръсва със сос и се поръсва с настърган кашкавал. Пече се в загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути – до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: