Лазаня с наденица

Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2003
Лазаня с наденица
 
Необходими продукти:
кори за лазаня
1/2 кг наденица
3 стръка лук
2 стръка чесън
1 зелена чушка
4-5 чушки от буркан
1/2 кг извара
100-200 г кашкавал
1 яйце
1/2 в. ч. червено вино
2 с. л. зехтин
1 буркан домати
1 ч. л. босилек (4-5 листа пресен)
1 ч. л. риган (4-5 листа пресен)
1/2 ч. л. мащерка


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с наденица
Лукът, чесънът и чушката се нарязват надребно и се сотират в малко мазнина. Добавят се нарязаните наденица и чушки и наденицата се намачква с вилица, за да стане като кайма. Подправя се със сол, налива се виното и се оставя да ври, докато течността се редуцира.
2
Лазаня с наденица 2
Доматите, босилекът, риганът и мащерката се смесват, посоляват се и се пасират.
3
Лазаня с наденица 3
Яйцето се разбива с малко сол. Добавя се изварата и се намачква, докато се получи плътен пастет.
4
Лазаня с наденица 4
В тава се налива част от доматения сос, отгоре се подреждат корите, върху тях се изсипва половината плънка и се намазва с изварената смес. Отново се поставят ред кори, изварена смес и плънка.
5
Лазаня с наденица 5
Лазанята се покрива с последен ред кори и се залива с доматен сос. Покрива се с алуминиево фолио и се слага в загрята на 180 градуса фурна. След около 30 минути фолиото се маха, лазанята се поръсва с настърган кашкавал и се запича още 10 минути. Преди сервиране се оставя да престои малко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: