Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2005
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос
 
Необходими продукти:
300-350 г сьомга
50 мл течна сметана
4 кори за лазаня
2 стръка пресен лук
4-5 стръка копър
1/2 червена чушка
1 щипка розов пипер
сокът от 1/2 лимон
черен пипер на вкус
разноцветни салати за декорация
2 жълтъка
50 г масло
4-5 стръка магданоз
3 с. л. бяло вино
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос
Корите за лазаня се бланшират във вряла вода за 5-6 минути. След това се охлаждат. Разрязват се на 3 части.
2
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 2
Кожата се отстранява и сьомгата се нарязва на малки късове, поръсва се със сол и черен пипер.
3
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 3
Рибата се поставя в купата на блендера, в която има няколко кубчета лед. Мели се, докато стане хомогенна смес. Налива се сметаната и се смила, докато стане като пастет. Налива се лимонов сок, мели се отново.
4
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 4
Добавят се наситнените чушка и зелена част на лука, поръсва се с розов пипер и наситнен копър. Смесват се добре.
5
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 5
Готовата смес се поставя върху вакуумиращо фолио, което е върху алуминиево. Навива се на руло.
6
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 6
Рулото се задушава на пара 15-20 минути, като се слага в подходяща кошничка, поставена в по-голям съд (вместо кошничка може да се използва гевгир).
7
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 7
Яйцата се разбиват в купа с бялото вино, черен пипер и сол, докато се получи кремообразна смес. Купата се поставя в съд с вряла вода и ври на пара, като непрекъснато се разбива с тел.
8
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 8
Щом сосът започне да се сгъстява, се налива редуцираното от водата масло. Бърка се още 5 минути. След това се добавят още черен пипер и наситненият магданоз.
9
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 9
Сервира се, като върху листа от разноцветни салати се поставят ред кори лазаня, ред фарсе. Полива се с холандски сос и се запича с газова горелка.
10
Лазаня с фарсе от сьомга и холандски сос 10
СЪВЕТ: Когато при приготвянето на соса яйцата започнат да се захващат за съда, той за момент се отдръпва от врящата вода, за да спадне температурата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: