Лазаня с броколи и сирена

Почитателите на италианската кухня няма да останат разочаровани от тази чудесна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава броколи
200 г заквасена сметана
14 кори за лазаня без варене (около 2/3 пакет)
200 г топени сиренца натурални
250 г кашкавал
100 г синьо сирене

за бешамела:
2 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
600 мл прясно мляко
3 жълтъка
индийско орехче на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с броколи и сирена
Броколите се разделят на розички и се бланшират във вряща вода за около 3 минути. Охлаждат се под студена течаща вода.
2
Лазаня с броколи и сирена 2
Маслото за бешамела се сгорещява и в него се запържва брашното. При непрекъснато бъркане се налива млякото. Когато сосът леко се сгъсти, съдът се дърпа от огъня, добавят се жълтъците и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
3
Лазаня с броколи и сирена 3
В тава се сипва от соса, няколко кори се слагат плътно една до друга и се заливат с малко сос. Слагат се броколи, начупено синьо сирене и топено сирене. Подрежда се втори ред кори, поливат се със сос, отгоре се разпределят броколи и се поръсва с настърган кашкавал. Третия ред е от кори, сос, броколи, синьо и топено сирене. Последният ред е от кори, сос и настърган кашкавал.
4
Лазаня с броколи и сирена 4
Ястието се пече на 180 градуса с вентилатор за 30 минути и се оставя леко да се охлади. Всяка порция се сервира гарнирана с по 1 с. л. заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2018
Горната кора стана хрупкава и вкусна!
15.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2014
Получи се страхотна лазаня като спазвах точно рецептата. Корите ми се изпекоха чудесно, може би защото ползвах качествени кори за лазаня :-)
14.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2014
Много вкусна, много зеленчукова.
13.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Страхотна рецепта за любителите на сирена. Бързо, изключително лесно и най-важното вкусно. Препоръчвам.
12.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2014
Много лесна, вкусна и полезна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: